monster_skog

Rätt underlag för bättre beslut

Bank och försäkring

Med hjälp av vår kunskap inom fastighets- och geodatainformation kan du optimera beslutsstödet i kreditbeslut, riskbedömning och premiesättning. Vi ser också till att du har rätt och uppdaterad information. Som bank får du stöd i bolåneprocessen, tack vare uppdaterad information från både Fastighetsregistret och ett antal andra tillförlitliga källor.

Genom vår erfarenhet av systemstöd och verksamhetskunskap, skapar vi lösningar, anpassade efter ditt behov. På så sätt undviker du onödiga kreditförluster samtidigt som du kan ta hand om dina kunder och öka lönsamheten. Vi på Metria har tillgång till mer geodatainformation än någon annan aktör på den svenska marknaden. Tillsammans med oss får du detaljerad kunskap om dina kunder och prospekts.

Tjänster för din verksamhet

FastighetSök – en webbtjänst som används av flera av landets banker, för dagsaktuell fastighetsinformation från Fastighetsregistret.

Fastighetsuttag – en tjänst för dig som behöver information om flera fastigheter inom ett visst område.

SeSverige Pro och Timmerweb – kartbaserade webbtjänster som förenklar beslutsfattandet och minimerar arbetstiden.

Metria Maps
– vi tillhandahåller digitala kartor, dels integrerat i  kundens system och dels i våra tjänster.

Färsk fastighetsinformation säkrar bankens bolåneprocess

Sedan september 2016 använder Skandia Metrias IT-tjänst FastighetSök  som hjälp för att fatta väl underbyggda kredit- och affärsbeslut.

–Vi har fått en stabil plattform med smidig tillgång till aktuell fastighetsinformation  anpassad efter våra behov, konstaterar produktområdeschef Carl Ekholm Domonkos.

Idag hanteras det mesta kring en bostadsaffär digitalt. För bankerna är det avgörande att snabbt få uppdaterade uppgifter ur det nationella fastighetsregistret för att kunna låna ut pengar säkert.

– Vi ville ha en standardiserad lösning som gick lätt att implementera i vårt system, men samtidigt kunde anpassas efter våra specifika behov. Metria hade ett robust erbjudande som föll bäst ut i vår upphandling när det gällde såväl stabilitet som flexibilitet och kostnad, säger Carl Ekholm Domonkos, chef för produktområde Låna vid Skandia.

Tillsammans med Metrias experter har vi rett ut exakt vilken information som ska finnas med och hur den ska paketeras för att passa våra processer. På sikt räknar vi också med att kunna bygga på med fler speciallösningar som kommer att stärka vår bolåneprocess och göra det lättare att hantera olika typer av ärenden, säger Carl Ekholm Domonkos.

Johan Hedman
Segmentsansvarig Bank & Försäkring 073-8106425 johan.hedman@metria.se