Rätt underlag för bättre beslut

Bank och försäkring

Med hjälp av vår kunskap inom fastighets- och geodatainformation kan du optimera beslutsstödet i kreditbeslut, riskbedömning och premiesättning. Vi ser också till att du har rätt och uppdaterad information. Som bank får du stöd i bolåneprocessen, tack vare uppdaterad information från både Fastighetsregistret och ett antal andra tillförlitliga källor.

Genom vår erfarenhet av systemstöd och verksamhetskunskap, skapar vi lösningar, anpassade efter ditt behov. På så sätt undviker du onödiga kreditförluster samtidigt som du kan ta hand om dina kunder och öka lönsamheten. Vi på Metria har tillgång till mer geodatainformation än någon annan aktör på den svenska marknaden. Tillsammans med oss får du detaljerad kunskap om dina kunder och prospekts.

Tjänster för din verksamhet

FastighetSöken webbtjänst som används av flera av landets banker, för dagsaktuell fastighetsinformation från Fastighetsregistret.

Fastighetsuttag – en tjänst för dig som behöver information om flera fastigheter inom ett visst område.

Metria Skogsanalys – kartbaserad webbtjänst för värdering av skogsfastigheter .

Metria Maps
– snabb och stabil karttjänst som enkelt kan integreras i era system

Dina Försäkringar består av sex försäkringsbolag runt om i Sverige som samverkar under det gemensamma varumärket Dina Försäkringar. De finns i hela landet, från Lund i söder till Piteå i norr. Med anor sedan 1768 har vi på Dina Försäkringar erfarenhet av att försäkra det du bryr dej om och att hjälpa till att göra vardagen tryggare.

 

Utmaning
Dina Försäkringar hade behov av en flexibel lösning som paketerade och anpassade informationen så att den kunde göras tillgänglig direkt i företagets eget affärssystem.
Det fanns även krav på att informationen skulle vara enhetlig och uppdaterad eftersom försäkringsprodukterna inom Boende, Lantbruk, Företag och Fastighet är beroende av korrekt information.

Lösning
Dina Försäkringar erbjöds en flexibel lösning som helt utgick från de behov som de hade. Informationen paketerades och gjordes tillgänglig direkt i företagets affärssystem.

Vill du veta mer om Dina Försäkringar klicka här.

Maria Gräsgårds, produktchef Dina Försäkringar
”Med Metrias hjälp har vi numera alltid tillgång till den fastighetsinformation vi behöver för att på ett snabbt och enkelt sätt ge våra kunder bra service, säger Maria Gräsgårds, produktchef på Dina Försäkringar.”  Maria berättar vidare att: ”Den fastighetsinformation vi får är alltid den senast uppdaterade vilket gör att vi kan vara aktuella och relevanta vilket är viktigt både för oss och för våra kunder.”

Nyfiken på att veta mer?

Vi tar gärna en dialog om hur vi kan hjälpa er hur ni kan skapa rätt underlag för bättre beslut.

Marcus Bergman
Strategi och affärsutveckling
Johan Hedman
Key Account Manager