Metria Geokodning

Smart positionering av era data

Smart och snabb geokodning

Det sägs att så mycket som 80 procent av alla data kan relateras till en geografisk position. Men många organisationer utnyttjar inte möjligheterna med positioner när de analyserar sina data. Det leder till att viktiga insikter kan ligga dolda i de stora datamängderna. Genom att geokoda din information så knyts den till en position och blir mer värdefull.

Metria Geokodning är en tjänst för uppdaterad, kvalitetssäkrad geokodning dygnet runt, året om. Tjänsten är flexibel och integreras enkelt i era egna system.

Flexibel

Kan enkelt integreras i era befintliga verksamhetssystem.

Smart och snabb

Hanterar ofullständiga och felstavade adresser.

Hög kvalitet

Baseras på ett kvalitetssäkrat adressregister från Lantmäteriet.

Geokodning anpassad till era behov

Tjänsten ger er tillgång till geokodning i era egna system, vilket innebär att ni kan söka på adresser och få en koordinat eller omvänt att peka på en koordinat och få en adress. Vill ni koordinatsätta många adresser samtidigt från ett register gör vi detta som en konsulttjänst. Se mer information nedan.

Genom att integrera geokodningstjänsten i ert verksamhetssystem kan användaren söka på adress eller hitta närmaste adress från en koordinat. Webbtjänsten är en maskin-till-maskintjänst, enkel att använda: mata in sökbegrepp och få direkt svar i form av koordinatsatta objekt.
Behöver ni rätta adresser eller koordinatsätta data i era anläggnings-, kund- eller företagsregister? Vi har uppsatta processer för kvalitetssäkring och rättning av adresser och koordinater. Ni skickar en Excelfil till oss med registret och vi koordinatsätter alla adresser och skickar tillbaka filen till er.

Vill ni veta mer?

Våra experter svarar gärna på frågor om hur Metria Geokodning kan skapa nytta i din organisation.

Produktblad

Vill du ha lite mer information om geokodning?
Ange din e-postadress nedan, så skickar vi produktbladet till dig!

Hör av dig till våra experter!

Vi vill gärna ha en dialog med dig, fyll i kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig inom kort.
Lena Lüning
Produktledare
Rosanne Fredriksson
Kundrådgivare