PRESSMEDDELANDE

Jonas Åkerman ny vd på Metria

Publicerad 27 Juni 2022

Metrias styrelse har beslutat att anställa Jonas Åkerman som ny vd. Han tillträder den 22 augusti 2022 och efterträder då Anders Hugosson som varit vd sedan 2020.

— Anders har gjort ett utomordentligt arbete under de senaste åren med att utveckla Metria till det bolag det är idag. Jag vill tacka honom för en strålande insats och önskar honom lycka till, säger Nicolay Mouli, Metrias styrelseordförande och koncernchef Sikri Holding.

Han fortsätter:

— Vi välkomnar Jonas Åkerman som ny vd. Han är en erfaren ledare med stort engagemang för att utveckla affärsverksamheter och hans bakgrund inom IT- baserade informations- och analystjänster är en viktig tillgång för den fortsatta utvecklingen av vår verksamhet i Sverige.

Jonas Åkerman har haft en mängd ledande roller bland annat som vd för Bisnode Information AB, nuvarande Dun & Bradstreet Sverige AB.

— Metria har en stark marknadsposition och medarbetare med omfattande och djup kompetens. Med Sikri som ny ägare skapas nya förutsättningar för tillväxt och utveckling av bolagets erbjudanden. Jag ser fram emot att leda Metria i nästa fas och tillsammans med teamet vidareutveckla verksamheten för att skapa ännu mer värde för våra kunder, säger Jonas Åkerman.

Om Metria

Metria erbjuder digitala lösningar och tjänster inom GIS, geodata, affärs- och fastighetsinformation samt mätningsteknik. Bolaget finns på 20 kontor i Sverige och har ca 245 medarbetare som alla har en och samma drivkraft: att tillsammans med kunderna skapa ett hållbart samhälle. 

Metria är sedan våren 2022 en del av Sikri Holding, en nordisk koncern med mer än 500 anställda i Norge och Sverige.