PRESSMEDDELANDE

Sikri Holding förvärvar Metria

Publicerad 1 April 2022

Teknikbolaget Sikri Holding har idag meddelat Oslobörsen om förvärvet av det svenska statliga teknikbolaget Metria. Köpet är ett led i att bygga det ledande nordiska ekosystemet för offentlig förvaltning, fastighetsteknik, information och analys, säger Sikri Holdings VD Nicolay Moulin.

Karl-Petter Thorwaldsson, Näringsminister,  tillsammans med Nicolay Moulin VD, Sikri Holding AS.

Sikri Holding har utvecklats snabbt från ett mjukvaruhus som erbjuder produkter och tjänster mot offentlig sektor till ett ledande företag även inom fastighetsteknik, data och analys i Norden. Under de senaste åren har Sikri Holding vuxit både organiskt och genom förvärv av ett antal företag för att bygga ett brett teknikföretag. Detta inkluderar PixEdit, Augment, Sureway, Ambita, Boligmappa, Virdi, 4CastGroup med Prognosesenteret AS och Prognoscentret AB, och nu även det svenska bolaget Metria, som är koncernens senaste investering. 

Metrias VD Anders Hugosson är mycket positiv till att få in Sikri Holding som ny ägare i bolaget. 

– Med Sikri Holding som ny ägare får Metria en bra utgångspunkt för ytterligare tillväxt och innovation. Bolagens tjänster kompletterar varandra vilket är en bra plattform för utveckling av nya tjänster som skapar mer värde för våra kunder. Detta kommer utan tvekan att bidra till att stärka erbjudandet på båda marknaderna. 

Sikri Holding har en stark position inom offentlig förvaltning, fastighetsteknik, data och analys på den norska marknaden. Genom att kombinera detta med Metrias erbjudande inom IT-lösningar och tjänster inom GIS, geodata, affärs- och fastighetsinformation samt mätningsteknik i Sverige skapas en kraftfull aktör i Norden.  

– Köpet av Metria ger oss ett bredare erbjudande, kompletterande kompetens och en ännu större närvaro i Sverige. Med detta lägger vi grunden för ytterligare tillväxt i hela Norden mot både offentlig sektor, privat sektor och privatpersoner, säger Sikri Holdings VD Nicolay Moulin. 

Moulin påpekar att det finns många likheter mellan Sikri Holding och Metria, relaterade till de produkter och tjänster de tillhandahåller, de kundgrupper de riktar sig till och kompetensmiljöer och organisationskultur, vilket gjorde Metria till en mycket intressant partner för Sikri Holding. 

Tillsammans bildar Sikri Holding och Metria ett teknologiskt power house med en stark nordisk plattform med stordriftsfördelar, finansiella muskler och en stark teknikmiljö, vilket underlättar ytterligare expansion i Norden, avslutar Moulin.

För ytterligare kommentarer

Anders Hugosson
CEO, Metria
Tel: +46 708 736 250

Nicolay Moulin
CEO, Sikri Holding AS
Tel: + 47 905 91 983 

Om Metria

Metria erbjuder digitala lösningar och tjänster inom GIS, geodata, affärs- och fastighetsinformation samt mätningsteknik. Bolaget finns på 20 kontor i Sverige och har ca 245 medarbetare som alla har en och samma drivkraft: att tillsammans med kunderna skapa ett hållbart samhälle. 

Om Sikri Holding

Sikri Holding är en av Norges ledande leverantörer inom ärendehantering fastighetsteknik, data och analys. Företaget tillhandahåller produkter och tjänster till både offentlig sektor, privata företag och privatpersoner i Norden. Under de senaste två åren har företaget vuxit från ett mjukvaruhus, med fokus på erbjudanden inom ärendehantering och arkivering mot offentlig sektor, till ett bredare teknikföretag som erbjuder produkter och tjänster även mot fastighets- och bostadsmarknaden banker och finansbolag.

Om Karbon Invest

Karbon Invest är huvudägare till Sikri Holding och ägs av Jens Rugseth och Rune Syversen som har byggt en portfölj av bolag i gemensamt ägande.  Rugseth och Syversen har stått bakom företag som Crayon, Link Mobility, Mnemonic, Basefarm, 99X med flera.