Skip to content
2021-04-12 13:451 min lästid

Ny app ger skogsägare koll på sin skog

Sydveds och Stora Ensos skogsägare kan nu få tillgång till all information om sin skog i en mobilapp. I appen finns bland annat fastighetsgränser, karttjänster och skogsbruksplaner.

Kontaktyta mellan skogsägaren och skogsbolagen

Skogsägarappen har utvecklats av Metria på uppdrag av Sydved och Stora Enso. Den ger bolagen ett modernt verktyg som även fungerar som kontaktyta mellan dem och skogsägarna.

I appen finns den information skogsägaren behöver, exempelvis

  • skogsbruksplan
  • angelägenhetskarta
  • fastighetsgränser
  • mätverktyg
  • kartskikt som gör det enkelt att navigera.

Eftersom appen kräver inloggning med BankID eller användarkonto hanteras informationen på ett säkert sätt.

skogsagarapp-399x618

Förenklar dialogen

Med smart GIS-funktionalitet kan skogsägaren enkelt markera punkter, lägga in ytor eller spåra ett område. Geometrierna kan sparas för eget bruk eller delas med kontaktpersonen på Stora Enso eller Sydved och med andra. I appen finns även mätverktyg för att mäta avstånd eller ytor.

Sydved och Stora Enso kan via push-notiser ge skogsägaren viktig information och har därmed ytterligare en kanal för att nå kunderna.

Fokus på användarvänlighet

Appen är kompatibel med både iOS och Android för telefoner och läsplattor.

- Vi har utvecklat appen med stort fokus på användarvänlighet. Användaren ska enkelt komma igång och med så få klick som möjligt navigera sig mellan lösningens olika funktioner, säger Jonny Siikavaara, produktledare Metria.

Del i ny produktfamilj

Skogsägarappen ingår i Metrias produktfamilj Skogskoll. Apparna förser skogsägare, virkesinköpare och skogliga entreprenörer med tillförlitlig information.

– Fältapparna ger ett smidigt digitalt stöd där alla parter får den information de behöver i den skogliga processen. Dessutom förbättrar den kommunikationen mellan skogsägare och skogsbolag, säger Jacob Mörner, affärsansvarig för Skog inom Metria.

Läs mer om våra skogliga lösningar

RELATERADE ARTIKLAR