Skip to content
Jonas Åkerman_VD Metria
2022-08-29 16:281 min lästid

Jonas Åkerman ny VD på Metria

Jonas Åkerman tillträde på Metria som ny VD den 22 augusti 2022, efterträdare till tidigare VD Anders Hugosson.

 Vi välkomnar Jonas Åkerman som ny VD. Han är en erfaren ledare med stort engagemang för att utveckla affärsverksamheter och hans bakgrund inom IT- baserade informations- och analystjänster är en viktig tillgång för den fortsatta utvecklingen av vår verksamhet i Sverige, säger Nicolay Moulin, Metrias styrelseordförande och koncernchef Sikri Holding.

 
Jonas Åkerman har haft en mängd ledande roller, bland annat som vd för Bisnode Information AB, nuvarande Dun & Bradstreet Sverige AB.

 Metria har en stark marknadsposition och medarbetare med omfattande och djup kompetens. Med Sikri som ny ägare skapas nya förutsättningar för tillväxt och utveckling av bolagets erbjudanden. Jag ser fram emot att leda Metria i nästa fas och tillsammans med teamet vidareutveckla verksamheten för att skapa ännu mer värde för våra kunder, säger Jonas Åkerman.

Nicolay Moulin fd CEO Sikri Group och Jonas Åkerman VD Metria AB
 
Om Metria

Metria erbjuder digitala lösningar och tjänster inom GIS, fjärranalys, geodata, affärs- och fastighetsinformation samt mätningsteknik.  

Metria är sedan våren 2022 en del av Sikri Holding, en nordisk koncern med mer än 400 anställda i Norge och Sverige.

TOUCH
Jonas Åkerman VD på Metria AB
Jonas Åkerman VD på Metria AB

 

För mer information

 

Om Metria

Metria erbjuder digitala lösningar och tjänster inom GIS, geodata, fastighets- och affärsinformation. Vårt erbjudande omfattar hela kedjan från att identifiera kundens behov av geodata, fastighets- och affärsinformation till att samla in, analysera och visualisera data för att skapa insikter som leder till smartare, säkrare och grönare beslut.

Metria är sedan våren 2022 en del av Sikri Group, en nordisk koncern med cirka 400 anställda i Norge och Sverige. Koncernens bolag skapar tillsammans värde för både offentlig sektor, företag och medborgare genom ett innovativt sätt att hantera, analysera och skapa värde av data. Målbilden är att förbättra den offentliga förvaltningen, hjälpa privata företag utveckla sin verksamhet och erbjuda bättre tjänster till medborgarna.  Med utgångspunkt från offentlig och kommersiell data samt med en djup kunskap om kundernas behov skapas värde genom innovativa tjänster och lösningar.

Mer information om Sikri Group finns på www.sikrigroup.com.

 

RELATERADE ARTIKLAR