Skip to content
handskakning-1832x1030-750x422
2022-04-01 16:572 min lästid

Sikri Holding förvärvar Metria

Sikri Holding förvärvar Metria

Teknikbolaget Sikri Holding har idag meddelat Oslobörsen om förvärvet av det svenska statliga teknikbolaget Metria. Köpet är ett led i att bygga det ledande nordiska ekosystemet för offentlig förvaltning, fastighetsteknik, information och analys, säger Sikri Holdings VD Nicolay Moulin.

Karl-Petter Thorwaldsson, Näringsminister,  tillsammans med Nicolay Moulin VD, Sikri Holding AS.
Karl-Petter Thorwaldsson, Näringsminister,  tillsammans med Nicolay Moulin VD, Sikri Holding AS.

Sikri Holding har utvecklats snabbt från ett mjukvaruhus som erbjuder produkter och tjänster mot offentlig sektor till ett ledande företag även inom fastighetsteknik, data och analys i Norden. Under de senaste åren har Sikri Holding vuxit både organiskt och genom förvärv av ett antal företag för att bygga ett brett teknikföretag. Detta inkluderar PixEdit, Augment, Sureway, Ambita, Boligmappa, Virdi, 4CastGroup med Prognosesenteret AS och Prognoscentret AB, och nu även det svenska bolaget Metria, som är koncernens senaste investering.

Metrias VD Anders Hugosson är mycket positiv till att få in Sikri Holding som ny ägare i bolaget.

– Med Sikri Holding som ny ägare får Metria en bra utgångspunkt för ytterligare tillväxt och innovation. Bolagens tjänster kompletterar varandra vilket är en bra plattform för utveckling av nya tjänster som skapar mer värde för våra kunder. Detta kommer utan tvekan att bidra till att stärka erbjudandet på båda marknaderna. 

Sikri Holding har en stark position inom offentlig förvaltning, fastighetsteknik, data och analys på den norska marknaden. Genom att kombinera detta med Metrias erbjudande inom IT-lösningar och tjänster inom GIS, geodata, affärs- och fastighetsinformation samt mätningsteknik i Sverige skapas en kraftfull aktör i Norden.

– Köpet av Metria ger oss ett bredare erbjudande, kompletterande kompetens och en ännu större närvaro i Sverige. Med detta lägger vi grunden för ytterligare tillväxt i hela Norden mot både offentlig sektor, privat sektor och privatpersoner, säger Sikri Holdings VD Nicolay Moulin. 

Moulin påpekar att det finns många likheter mellan Sikri Holding och Metria, relaterade till de produkter och tjänster de tillhandahåller, de kundgrupper de riktar sig till och kompetensmiljöer och organisationskultur, vilket gjorde Metria till en mycket intressant partner för Sikri Holding.
 
Tillsammans bildar Sikri Holding och Metria ett teknologiskt power house med en stark nordisk plattform med stordriftsfördelar, finansiella muskler och en stark teknikmiljö, vilket underlättar ytterligare expansion i Norden, avslutar Moulin.
 
 

För mer information


Om Metria

Metria erbjuder digitala lösningar och tjänster inom GIS, fjärranalys, geodata, fastighets- och affärsinformation. Vårt erbjudande omfattar hela kedjan från att identifiera kundens behov av geodata, fastighets- och affärsinformation till att samla in, analysera och visualisera data för att skapa insikter som leder till smartare, säkrare och grönare beslut. 

Metria är sedan våren 2022 en del av Sikri Group, en nordisk koncern med cirka 400 anställda i Norge och Sverige. Koncernens bolag skapar tillsammans värde för både offentlig sektor, företag och medborgare genom ett innovativt sätt att hantera, analysera och skapa värde av data. Målbilden är att förbättra den offentliga förvaltningen, hjälpa privata företag utveckla sin verksamhet och erbjuda bättre tjänster till medborgarna.  Med utgångspunkt från offentlig och kommersiell data samt med en djup kunskap om kundernas behov skapas värde genom innovativa tjänster och lösningar. 

Mer information om Sikri Group finns på www.sikrigroup.com.

RELATERADE ARTIKLAR