Skip to content
Med en uppdaterad lägesbild kan nätägare arbeta förebyggande med att upprätta markupplåtelseavtal och ansöka om inskrivning där det finns luckor
2024-06-04 11:29< 1 min lästid

Har du koll på dina inskrivna rättigheter?

I en studie 2023 undersökte vi delar av sex elnätsägares ledningsnät och om det fanns inskrivna rättigheter på de berörda fastigheterna. Resultatet? Ingen av de sex nätägarnas utvalda ledningsnät hade 100% inskrivning i fastighetsregistret.

Vi visualiserade detta i ett kartskikt som gav en översiktlig lägesbild. Med en uppdaterad lägesbild kan nätägare arbeta förebyggande med att upprätta markupplåtelseavtal och ansöka om inskrivning där det finns luckor. På Metria hjälper vi gärna till att skräddarsy en lösning som passar just er verksamhet.

Är aktuella kartor viktiga i din verksamhet?

Metria Maps är en snabb och stabil karttjänst som enkelt integreras i era verksamhetssystem. Användarna får tillgång till driftsäkra, uppdaterade och kvalitetssäkrade kartor, anpassade till vad ni behöver.

Kartorna bygger på färska geodata från Lantmäteriet och andra leverantörer, allt i enhetlig och snygg kartografi levererat från Metrias egna driftmiljö.


Läs mer om Metria Maps här 

 

RELATERADE ARTIKLAR