Idag förlitar vi oss nästan enbart på digital information för att samhället ska fungera. Den snabba utvecklingen skapar nya sårbarheter och behovet av att skydda och hantera data säkert är stort. Det ställer höga säkerhetskrav på företag och myndigheter.
En stor del av en organisations konkurrenskraft i tillgången till rätt information, med rätt kvalitet, i rätt tid. Framgången i hanteringen av de stora datamängderna ligger i förmågan att förvandla data till kunskap som kan skapa affärsnytta för organisationer. Ökade mängder information, ökad komplexitet och en ökad hotbild från omvärlden skapar nya sårbarheter.
Digitaliseringen skapar stora mängder helt ny information, detta har lett till att många verksamheter drunknar i data utan att lyckas sålla, analysera och skapa värde. GIS Rapporten 2019 visa att 64 % av respondenterna har svårt att hitta den geodata de behöver för sitt arbete, och så många som 71 % uppger att de har svårt att avgöra kvalitén på informationen. Konsekvenserna av detta blir att det är svårt för organisationen att ta säkra beslut som bygger på tillförlitliga fakta.
Grunden för tillförlitliga beslut är en informationsförsörjning som säkerställer uppdaterad, relevant och kvalitetssäkrad information. Det innebär att samla in, skapa, hantera, analysera och tillgängliggöra geodata på ett strukturerat sätt – vare sig det handlar om information om verksamheten eller information om omvärlden. För att tillgängliggöra informationen för organisationen krävs rutiner och processer för att hämta hem den, kvalitetssäkra den och hålla den uppdaterad.
Med ett systematiskt informationssäkerhetsarbete för verksamhets- och samhällskritiska data får organisationen kontroll över sin information och kan säkerställa tillgänglighet, riktighet och konfidentialitet.
SE WEBBINAR:
Vi har under de senaste åren tagit ett helhetsgrepp kring informationssäkerhet och skapat en fungerande långsiktig process för att erbjuda våra kunder det skydd de behöver. Under detta webinar delar vi med oss av våra erfarenheter och reder ut vad som krävs för att arbeta systematiskt med informationssäkerhet för organisationens informationstillgångar.
Vi är certifierade2019 blev Metria certifierade enligt den internationella standarden inom både informationssäkerhet, ISO 27001 och kvalitet, ISO 9001. |