Vi använder cookies för att anpassa din upplevelse på vår sajt. Läs mer här.

Jag accepterar

Nu drar flygsäsongen igång!

Vår i luften med snöfria marker och kala träd eller när våren står i full blom ger perfekta förhållanden för insamling av data från drönare. Med dagens effektiva sensorer är noggrannheten på datan som genereras ned till centimeternivå.

Uppdrag med drönare efterfrågas alltmer då kvaliteten som kan uppnås nu tidigare endast var möjlig med betydligt mer kostsamma metoder som fotografering från flyg eller helikopter eller genom klassisk terrester inmätning i fält.

Många olika produkter levereras

Med drönare samlas data in för att generera produkter såsom ortofoto, snedbilder, markmodell, ytmodell, kraftledningsinspektion, grundkartor, underlag till väg- och järnvägsplaner, 3D-modellering, höjdkurvor, volymberäkning, differensanalyser och takkonstruktioner. Produkterna används på en mängd olika sätt av företag, myndigheter och kommuner.

Hög noggrannhet

På Metria använder vi quadrokoptrar med sensorer som genererar flygfoton och laserskanningsdata med hög noggrannhet; 1,5 cm pixelstorlek och punkttäthet på 400-600 punkter per kvadratmeter. Med RTK och flygsignalering uppnås en höjdnoggrannhet på 2 cm av hårdgjorda ytor.

Hur kan vi hjälpa till i era projekt?

Vi vill gärna ha en dialog med dig, fyll i kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Anders Huhta
Arbetsledare Plan & Mät 010-121 83 67 anders.huhta@metria.se
Luis Martinez
Fotogrammetriker
Taggar:Mätning
Vill du ha fler insikter?

Skriv din e-postadress så signar du upp för prenumeration på vårt nyhetsbrev.