monster_skog

Elmarknadshubben

Kvalitetssäkring inför övergången till Elmarknadshubben

Planera för övergången till Elmarknadshubben

Nu är det hög tid för elnätsbolagen att säkra datakvaliteten inför övergången till Elmarknadshubben. Metria erbjuder en process som innebär att vi på ett smidigt sätt kan hjälpa till att kvalitetssäkra ert anläggningsregister. Givetvis utgår vi från Lantmäteriets Fastighetsregister för att säkerställa högsta kvalitet.

Så här går det till

  1. Skicka in en fil med anläggnings-adress, koordinater och id till oss via en säker överföringstjänst.
  2. Vi korrigerar eventuella fel och kompletterar med den information som behövs inför övergången till Elmarknadshubben.
  3. Leverans sker via en säker överföring i form av tre resultatfiler som visar korrekta och felaktiga anläggningsadresser, jämfört med Lantmäteriets Fastighetsregister. Dessutom adderar vi information som Svenska Kraftnät kräver ska finnas i hubben.
  4. Informationen är klar att överföras till Elmarknadshubben.

Vill du ha en offert direkt?

Maila oss antalet anläggningsadresser så återkommer vi så snart som möjligt.
När kvalitetssäkringen är genomförd, rekommenderar vi att ni använder tjänsten FastighetSök. Tjänsten kan fungera som stöd och kontroll när nya anläggningsadresser ska registreras. Metria erbjuder en transaktion som ger möjlighet att från början registrera korrekt adress, uppgift om adressens UUID, adresskoordinat mm.
Tjänsten innebär att man söker direkt mot Fastighetsregistret. Det går att till exempel att söka på adress eller fastighetsbeteckning och resultatet uppdateras dagligen.
FastighetSök kan användas som en standardlösning  och kan även anpassas efter behov så att det direkt går att få information om adress vid nyregistrering av anläggningsadresser.

Geodataprodukter
010-121 80 50
geodata@metria.se

”Vi är nöjda med den höga kvalitén, snabba leveransen och det trevliga bemötandet hos Metria”, säger Liselotte Stridsman på Bodens Energi.

Metria har hjälpt Bodens Energi med att uppdatera deras anläggningsregister.
André Öberg
Produktledare 010-121 84 19 andre.oberg@metria.se