Metria deltar på Geodesidagarna och MätKart17

8-10 februari 2017 finns Metria på plats i Örebro för att träffa Sveriges mätfolk på konferenserna Geodesidagarna och MätKart17.
2017-01-20

Metria deltar på Geodesidagarna och MätKart17 i Örebro.Den 8-10 februari 2017 är det dags för Geodesidagarna i samarrangemang med Mätkart17. Platsen är Conventum i Örebro. Precis som vanligt är det mässa, utbildningar och massor av intressanta föredrag, allt i direkt förankring till mätbranschen. Dessutom så bjuds det till stora möjligheter för nätverkande och mingel med kollegor i mätbranschen.

I år är Metria med i arrangörsgruppen hos Geodesidagarna

UAS och mätkvalitet i fokus

Metria håller föredrag och deltar som utställare. Vårt budskap de här dagarna är Rätt mätt på rätt sätt - det är viktigt med rätt kvalitet, att använda god mätsed. Vi berättar också om våra erfarenheter från UAS-flygningar. Vi har erfarenhet av många stora infrastrukturprojekt och har gedigen kompetens att även leverera helhetslösningar.

I våra två föredrag har vi fokus kring mätkvalitet och UAS. Hålltider för föredragen:

Onsdag 8 februari
kl 15:00-16:00 - 1A  UAS/UAV

 • Erfarenheter och noggrannheter med UAS (Anders Huhta)
  Några “tips och trix” från samlad erfarenhet av UAS.

Torsdag 9 februari
kl 10:30-12:00 - 1D  Kvalitet i mätning med god mätsed

 • Hur ska vi tänka för att uppnå rätt mätkvalitet vid rätt tidpunkt
  (Per-Åke Jureskog)

  Idag har vi många olika hjälpmedel för att göra inmätningar och utsättningar. Hur ska vi tänka och resonera med beställare för att uppnå rätt kvalitet? Den allmänna uppfattningen är att tiden alltid är pressad och allt skulle vara klart igår. Hur ska vi då ta oss tid för att använda God mätsed? Rätt mätt på rätt sätt innebär inte alltid att använda den senaste utrustningen.

Torsdag 9 februari
kl 15:30-17:00 1F Utställarföredrag GIS

 • Den digitala resan – Behöver också en mobil karta (Jonny Halvarsson)
  Många inser att appar med kartlösningar eller kartkopplingar är nyttiga både privat eller när man vill ha affärsnytta. Varför ska vi tänka mobilt och appar? Vad kan man använda mobilen till idag? Vilka sensorer finns för mobiler? Vilka typer av mobila GIS finns? Hur ska vi tänka framåt? Detta föredrag visar på möjligheter med kartor och GIS i mobilen.

Anmälan

Klicka här för att anmäla dig till konferensen.

Frågor?

Vill du veta mer om mätning och UAS? Kontakta

Per-Åke Jureskog

Per-Åke Jureskog
telefon 010-121 84 83

Anders Huhta

Anders Huhta
telefon 010-121 83 67

Dela sidan: