Systemutvecklare med inriktning på informationshantering och Business Intelligence för geografiska IT-lösningar

Metria är länken mellan kartan och verkligheten och nu söker vi dig som vill vara en del av vår framtid. En av de grundläggande delarna i Metrias kunderbjudande är hantering och bearbetning av stora volymer geografisk information i databaslösningar, som är basen för våra geografiska IT lösningar (GIT) och geografiska informationssystem (GIS). Det är detta vi behöver din expertis till! Har du vad som krävs? Läs vidare och ansök redan idag!

Om tjänsten

Metria växer över hela landet och nu söker Academic Work, för direkt rekrytering till Metria, en Systemutvecklare med inriktning på informationshantering och Business Intelligence för geografiska IT-lösningar till deras kontor i Luleå.

Metria är ett innovativt företag som arbetar med geografisk IT, fastighetsinformation och kvalificerad kartförsörjning. Vi arbetar med den senaste tekniken och ger dig som medarbetare en möjlighet att ständigt vara uppdaterad. Metria tror på de anställdas kreativa frihet och låter dem få utlopp för sina egna idéer och tankar i projekten.

För oss är det geografiska läget viktigt. Vi vill få fler att använda geografiska data, GIS och kartbaserade webbtjänster. Vi älskar kartor och driver utvecklingen framåt genom innovation och effektiv användning av insamlad data.

Vi vill nu förstärka vårt team ytterligare och söker efter just dig!

Tjänsten är en tillsvidareanställning och anställning sker direkt av oss på Metria.

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Academic Work och alla frågor hänvisas till Joakim Söderström på Academic Work i Umeå på telefon 072-222 04 57.

Arbetsuppgifter

 • Delta med kompetens inom informationshantering och databas (design av informations- och datamodeller, ETL, kvalitetssäkring, DB-utveckling, test) i en utvecklingsgrupp eller enskilt för att skapa skräddarsydda geografiska IT-lösningar.
 • Delta med kompetens inom Business Intelligence vid utveckling av rapporter i rapportverktyg och informationsuttag för analyser.
 • Utveckling av karttjänster för olika geografiska data.
 • Delta i säljstödsaktiviteter.
 • Dokumentera den tekniska lösningen.

I arbetsuppgifterna är det viktigt att förstå dataflöden och kunna designa och implementera dessa. Förmågan att visualisera information på olika sätt värderas högt – såväl med hjälp av karttjänster som i tabellformat. Arbetet innebär även att arbeta med geografiska analyser genom att kombinera olika informationsmängder med varandra och därigenom skapa nya värden för våra kunder.

Systemutvecklarna på Metria arbetar i agila team med olika roller. Du som medarbetare arbetar i olika projekt och kan då vara en del i ett utvecklingsteam för ett nytt kundanpassat It-stöd, standardsystem eller ett längre förvaltningsuppdrag.

Vi tillämpar ett personligt mentorskap på samtliga nyrekryteringar, vilket ämnar att ge dig exakt rätt förutsättningar för att på bästa sätt komma in i rollen hos oss. Vi har även individuell kompetensutveckling i agil anda för att kontinuerligt tillföra och öka vår interna kompetens.

Vi söker dig som

 • Har en civil- eller högskoleingenjörsexamen inom datateknik eller datavetenskap eller en Kandidatexamen inom systemvetenskap. Alternativt likvärdig kunskap inhämtad från arbetslivet.
 • Har minst 1års arbetslivserfarenhet från systemutveckling.

Den kunskap du har med dig från utbildning och arbetslivserfarenhet bör vara följande:

 • Logisk och fysisk design samt implementation av informations- och datamodeller.
 • Design och implementation av dataflöden.
 • Datahantering med SQL, Python, XML och GML.
 • Olika databastekniker så som Postgree, Oracle och MS SQL Server.

Erfarenhet av GIS-programvaror (ArcGIS, FME etc.) ses som meriterande. Tjänsten förutsätter att du är svensk medborgare då vissa av våra kunduppdrag kräver det. Du talar och skriver engelska och svenska obehindrat.

Stor vikt kommer att läggas på dig som person. Där ser vi att du är ansvarstagande, agerar självständigt, flexibelt och serviceinriktat i kontakten med kollegor och Metrias kunder. Du har engagemang och drivkraft och trivs med att arbeta såväl självständigt som i team, samt att du är en problemlösare.

Övrig information

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök på den här sidan och se till att ditt CV och personliga brev är uppdaterat med relevant information. Skicka in din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på joakim.soderstrom@academicwork.se under kontorstid. Ange gärna annonsid i ditt mail.

Start: Enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt.

Omfattning: Heltid.

Plats: Luleå.

Kontakt: Joakim Söderström, 072-222 04 57, joakim.soderstrom@academicwork.se

Skydd för den personliga integriteten: När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under deras PuL-sida.

Dela sidan: