Karlskrona kommun

Karlskrona kommun har valt att inte ha någon egen kart– och mätverksamhet. De anlitar Metria som kommunens kartproducent.

Karlskrona kommun, logotypFungerande samarbete

- Kartan är livsviktig i samhällsbyggnadsprocessen, framför allt primärkartan. Den måste fungera. Samarbetet med Metria fungerar väldigt bra. Jag är nöjd säger Mikael Wirbrand, GIS-ingenjör/markförvaltare i Karlskrona kommun.

Samarbetet med Karlskrona kommun innebär bland annat att Metria sköter underhåll av mätpunkter, primärkartor, stomnät, nybyggnadskartor och utsättning för hus.

>> Metria har en helt annan kraft, än om vi hade gjort arbetet själv. Nu hänger vi med i utvecklingen, utan några tekniska investeringar. <<

Branschen präglas av stora snabba teknikutvecklingar. Metria står för kostnaderna för teknikutveckling, det är reglerat i avtalet.

Mikael Wirbrand, GIS-ingenjör/markförvaltare i Karlskrona kommun.Tryggt med ett stort bolag i ryggen

- Vi har inte kapacitet att hänga med i utvecklingen, inte minst när det gäller kompetens. Det är tryggt att ha ett stort bolag i ryggen.

Bra dialog

Alla mätarbeten stäms av och planeras regelbundet en gång i månaden, så att kommunen har bra överblick av pågående och kommande mätarbeten.

- Vi har en bra dialog. Som beställare är det viktigt att följa marknaden och vi måste förstå vissa saker när vi fattar beslut.

Dela sidan: