Försvarsmakten

- Det finns ett personligt engagemang, som färgar av sig. Det är en styrka hos Metria säger Jakob Gille.

Försvarsmakten, logotypJakob Gille är arkitekt på högkvarteret vid Försvarsmakten. Han är styrgruppsordförande för projektet NMK skjutfält, där Metria projektleder arbetet med att säkerställa databashanteringen i kartproduktionen, från inmätning till färdig producerad karta, analog och digital.

Jakob Gille, arkitekt vid Försvarsmakten.» Det är bra styrning, uppföljning och förankring i projektet. Vi kommer att komma i mål med det här viktiga projektet. Det är jättebra! «

Dagens teknik och de nya skjutfältskartorna ger möjlighet att planera militära övningar bättre, planering som spar både tid och pengar åt Försvarsmakten.

Förbanden kan i förväg få kunskap om fältets förutsättningar.

Gemensam nytta

- Den gemensamma nyttan är tydlig för alla. De nya skjutfältskartorna säljer sig själv. Förbanden kan beställa så många kartor de behöver och alla kommer att jobba med försvarsmaktsgemensamma kartor.

Parallellt med produktionsprocessen arbetar projektet med nya symboler och begrepp. Varje halvår ska kartor i produktion uppdateras med nya symboler som följer standarder, både nationellt och internationellt. Försvarsmakten vill med hjälp av projektet skapa en ny standard för skjutfältskartor.

Metria levererar

- Mitt intryck är att Metria har tekniska kunskaper, erfarenhet och förståelse för vår verksamhet och väldigt bra projektledare. Medarbetarna vill verkligen att det ska bli bra, vilket de visar tydligt och med eftertanke. De har inte bara levererat det som efterfrågas, utan också det vi inte riktigt kan formulera själva.

Dela sidan: